Houtgoed Fiere

Hout met een goed verhaal

Marcel Fiere

Houtgoed Fiere (was: Houtgoed Diepenveen) is opgericht door Marcel Fiere. Als hard werkende vrijbuiter heeft hij na een aantal omzwervingen lange tijd binnen de muren van een gesloten jeugdzorginstelling in Zutphen gewerkt. Toen de omstandigheden daar veranderden heeft hij de mogelijkheid aangegrepen iets heel anders te gaan doen. Lekker veel buiten, ook weer hard werken maar nu met als hoofdingrediënt hout, hout uit de buurt en in elke vorm…van boom tot tafel.  Wel even wat anders, lijkt het. Maar ook hout heeft karakter, net als de jongeren.

Woorden die bij Marcel passen: enthousiast, rustig, servicegericht, nuchter, persoonlijk contact  en samenwerken.  Vandaar ook dat hij graag met jou, als opdrachtgever/klant samen een project op goede wijze opzet, afstemt en afrond. En samen met jongeren of volwassenen die tijdelijk een stabiele omgeving nodig hebben, kijkt naar wat hun (toekomst)mogelijkheden zijn. Kortom, kom kennis maken!

Bij Houtgoed Fiere kom je ook tijdelijke medewerkers tegen die door omstandigheden op zoek zijn naar weer wat richting en regelmaat in het leven. Het streven is dat het werken bij Houtgoed ze handvatten geeft om de draad weer op te pakken en/of keuzes te maken voor een stabiele(re) toekomst.

Daarnaast zijn er met enige regelmaat stagiairs, (amateur) timmerlieden, ingehuurde professionals, of gewoon ‘aanwaaiers’;  mensen die het prettig vinden om met hout te werken en tijd en zin hebben om wat fysieke arbeid te verrichten of te helpen. Neem bijvoorbeeld Marian, die samen met haar vader een mooi bankje heeft gemaakt voor bij haar ouderlijke huis.

 

Foto van hout

Marcel Fiere

Werken aan een stuk hout
Marcel Fiere
Marcel Fiere
Marcel Fiere

Lokaal en duurzaam

We werken graag met hout uit de buurt. Zo weten we waar de boom gestaan heeft en zelfs – in de meeste gevallen – wie de boom heeft (om)gezaagd en waarom. Soms gaat de boom om vanwege bos- of natuurbeheer, soms door ouderdom en weersomstandigheden. Ons prachtige Salland met haar veelzijdige bossen en natuur staat vol met prachtige bomen-met-verhaal; bij uitstek geschikt voor het maken van kwalitatief hoogstaande en duurzame houtproducten, boomstamtafels bijvoorbeeld, bankjes of robuuste accessoires. Dus waarom van ver halen?

Muur met gereedschap

De werkplaats in Diepenveen

De werkplaats in Diepenveen is een prettige plek. Zoals het woord het al zegt, de plek waar gewerkt wordt. Met de geur van hout, het ambachtelijke gereedschap en het voorradige hout van stam tot eindproduct. Je bent van harte welkom om langs te komen om te kijken naar de voorraad aan meubels en hout(platen), je maatwerkwensen door te nemen of plannen/opdrachten/ontwerpen te bespreken.

Ook kan je bij ons zelf de handen uit de mouwen steken om iets moois te maken. De werkplaats, met alle gereedschappen , is in overleg per uur of dag(deel) te huur. Neem bij vragen of voor overleg telefonisch contact met ons op of stuur een mail.

06- 46207554 – info@houtgoedfiere.nl

info@houtgoedfiere.nl

 

Houtzagen in de werkplaats In de werkplaats van Houtgoed Fiere

Koop een boomstamtafel

Het uniek van een tafel van Houtgoed Fiere zit 'm in de uitstraling, het maatwerk en ‘het verhaal’. Een organische vorm, of liever recht? 1 meter of 4 meter lang? Voor thuis of in een bedrijf of café? Een houten onderstel of liever van staal gespoten in de kleur van het interieur…? Eigenlijk kan bijna alles. Laat je inspireren in de werkplaats. Natuurlijk, hout is een natuurproduct. Niets is standaard of hetzelfde. Hout leeft, kan in de loop van de tijd en afhankelijk van de klimaatomstandigheden gaan werken, dat hoort er - binnen de kaders - ook bij. Dat maakt het juist zo leuk. Wil je ook graag een unieke tafel, een boomstamtafel of een ander design, een échte Fiere, neem contact op en laat je inspireren en bespreek de mogelijkheden!

Offerte aanvragen